lauantai 3. marraskuuta 2012

Lauantai-illan pizzaa

Me lämmitettiin sauna lauantai-illan kunniaksi ja lapset pyysi jotain hyvää iltapalaa ja sitten päädyttiin pizzaan. Pitkään aikaan en tätä italialista herkkua olekkaan tehnyt. Nyt tehtiin sitten niillä aineksilla mitä kaapissa oli. 


Mä teen aika usein leivinjauhe-pohjan. Mä en tykkää itsetehdystä hiivapohjasta (muiden tekemänä kyllä?!?) 


2 pellilliseen leivinjauhe-pohjaan tulee:
nelisen desiä vettä
6rkl öljyä
3 valkosipulin kynttä
pari tl leivinjauhetta
vehnäjauhoja tarpeen mukaan, oliskos n. 7-8dl
hyppysellinen oreganoa

Kaikki ainekset sekoitetaan hyvin keskenään ja jaetaan kahdelle leivinpaperille ja kaulitaan ohueksi, tarvittaessa vehnäjauhoja apuna käyttäen. 

Tähän laitoin päällisiksi paistettua jauhelihaa ja sipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Lisäksi salamia kuutioina ja pilkottua tomaattia. Sekä ananasta pari purkkia. 
Päälle paljon juustoraastetta. 
Mausteeksi pohjan päälle missä ketsuppia niin oreganoa ja mustapippuria rouhittuna
Sitten loput täytteet, jokainen tavallaan :) 

Me syötiin iltapalaksi salaatin kanssa, olipas hyää


2 kommenttia:

  1. Tykkään kans leivinjauhepohjasta pitsassa....vaikkakin eräs lukija haukkui sen pohjan millä teen ihan karmeaksi.... makuja on monia.... tai olisko tullut jokin mittausvirhe. Salaattia pitsan viereen, niin ei tule syötyä pelkkää pitsaa ihan ähkylle saakka.

    VastaaPoista
  2. Leivinjauhepohja jakaa tehokkaasti mielipiteitä :P Mun on pakko tehdä aina salaattia pizzan kans koska muuten tulee ähky :D

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com