tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kinkkumakaronilaatikko

Meidän lasten lempiruokaa on makaronilaatikko, jossa on aina jauhelihaa. Eikä varmasti meidän muksut ole ainoita.
 Yksi kaunis päivä he halusivat tätä arkiherkkua, mutta jauhelihaa ei ollut ja kovassa vesisateessa en halunut lähteä kauppaan. Päätin sitten varioida vähän ja hyvin upposi mukuloihin, vaikka ei jauhelihaa ollutkaan. 

400g makaronia
300g kinkkusuikaletta
3 kananmunaa
150g juustoraastetta
3dl maitoa
suolaa, mustapippuria, oreganoa, persilijaa ja paprikajauhetta. 

Keitä makaronit runsaassa vedessä, lisää kinkkusuikaleet. Saa olla vettäkin vielä makaroneissa. 
Lisää mausteet ja tarkastele makua. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Sekoita makaronin joukkoon ja lopuksi juustoraaste vielä joukkoon. Paista 200 asteisessa uunissa reilut 30min eli kunnes on hyytynyt. 


Huomiona että kun paistaa tälläisessä lasivuuassa, kannattaa reunat rasvata; jauhelihassa on enempi rasvaa kuin kinkussa, jauhelihaversio ei ole kertaakaan jäänyt kiinni, toisin kuin tämä kinkkuversio meinasi jäädä. 

Hyvää oli :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com