maanantai 17. helmikuuta 2014

Sosekeitto juureksista ja jauhelihasta

Tää on ihan huippuhyvää, vaikka ulkonäkö ei päätä huimaa


Tarvitaan:
lihaliemikuutio
3 pientä perunaa
2 porkkanaa
1 lanttu 
puolikas bataatti
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
250g jauhelihaa
puolikas paketti koskenlaskijaa 
2dl kermaa
suolaa, pippuria,
 0,5tl persilijaa,
1tl oreganoa

Kuori ja kuutioi peruna, porkkana, lanttu ja bataatti. Laita kattilaan ja lisää vettä kunnes juurekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää lihaliemikuutio ja keitä noin 25min, eli kunnes kaikki juurekset ovat ihan pehmeitä (älä kaada keitinlientä pois!!). Paista jauheliha, silputtu sipuli ja valkosipuli. Sekoita jauheliha juuresten ja veden joukkoon, Soseuta. Lisää kuutiitu koskenlakija, anna pehmetä, lisää sitten kerma ja mausteet ja soseuta huolellisesti sauvasekoittimella. Oikein namia. 

Meillä nuorempi tyttö veteli 3 lautasellista,kertoo jo jotain että oli hyvää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com