lauantai 23. elokuuta 2014

Bulls eye (jauhelihapata)

Niin. Googlettelin jauheliharuokia tylsyyksissäni tänään. Ainainen kastike,pihvi, keitto ym alkaa tympiä. Jotain erilaista, mutta mitä?

No niinpä löysin monen mutkan takaa Bulls eye-ruuan Sanaa ja sapuskaa-blogista. Innostuin heti. Alkujaan resepti on lähtöisin Kotiäidin 3K-blogista ja tässä tulee nyt mun versio ruuasta. Tää on ihan hillittömän tuhtia tavaraa. 

Mun mieheni on sellainen että salaatti ja porkkanaraaste uppoaa, mutta kaikki muu kasvis jää lautaselle. Oli kyse sitten kesäkurpitsasta tai mistä vaan "mauttomastakin" kasvikesta. Samoin kaikki lämpimät kasvikset jää pois, niin kukkakaalit ym. 

Kukaan ei siis varmaan usko että tässä tosituhdissa, äijämäisessä ruuassa on yli puoli kiloa kasviksia? :D 

Aineet: 
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
 400g jauhelihaa
4rkl tomaattipyrettä
2dl paahdettu sipuli ruokakermaa (creme bonjour)
100g sulatejuustoa
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria, paprikajauhetta
niin monta kananmunaa kun syöjiä. 

Raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia voissa kunnes vähän pehmenevät, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää sitten tomaattipyre ja mausteet. Sitten perään kerma ja sulatejuusto. Anna hetki muhia ja tarkista maku. 
Laita seos uunivuokaan ja paista uunissa 225asteessa noin 20min. Ota vuoka uunista, kaavi lusikalla koloja jauhelihaan johon sitten kananmunat tulevat. Päälle ripaus suolaa ja pippuria.

vuoka uunista tulleena, munat juuri lisätty.
Paista vielä muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin, eli kuinka kypsiä munia haluat. 

"Perinteisesti" tätä ruokaa on  tarjottu spagetin kanssa, minkä kanssa tää olisikin ollut ihan loistavaa. Meillä syötiin keitetyn kesäperunan kanssa, paitti minä, joka söin keitetyn kukkakaalin kanssa. Mikä olikin ihan tarpeeksi kevyttä tuhdin ruuan kanssa. 

Ihan hirmuhyvää ^_^


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com