perjantai 22. elokuuta 2014

Suolakurkut ja kurkkusalaatti.

Avomaakurkkukausi on parhaimmillaan. Avomaakurkut ovat niitä pieniä, kovakuorisia, vähän tavallista kurkkua maukkaampia pötkylöitä. Tavallisessa salaatissa avomaakurkkua käytettäessä ne kannattaa kuoria sillä kuori on paksu, mutta kurkkusalaattia ja suolakurkkua valmistettaessa ei sillä ole väliä. 

Kurkkusalaatti:




Kurkkusalaatin valmistin tällä Kotilieden ohjeella: 
1kg avomaankurkkuja
200g sipulia
muutama valkosipulinkynsi
1 nippu tilliä

Mausteliemi:
2dl vettä
2dl etikkaa
4dl sokeria
1rkl suolaa
1rkl sinapinsiemeniä

Pilko kurkku ja sipulit pieniksi. 
Mittaa mausteliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Lisää kasvikset ja keitä 5min. Lusikoi seosta puhtaisiin lasitölkkeihin (mulla pilttipurkkeja). Sulje, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Vinkiksi itselleni, ensikerralla lisään liemeen sinappijauhetta saadakseni paksuhkoa sinappikurkkusalaattia. 

maustekurkut:
2kg avomaankurkkuja
1 nippu tilliä
mustaherukanlehtiä 
(valkosipulia)

mausteliemi:
2l vettä
4dl sokeria
2rkl suolaa
1rkl sinapinsiemeniä
2tl maustepippureita
6dl etikkaa


Viipaloi kurkut suht ohuiksi viipaleiksi. Lado kerroksittain mustaherukanlehtien ja tillin kanssa puhtaisiin lasipurkkeihin. Jos käytät valkosipulia, lisää sitä myös kerroksiin ohuina viipaleina. 

Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10min. Lisää sitten etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle niin että kurkut peittyvät ja sulje kansilla. Jäähdytä ja säilytä viileässä. 






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com