torstai 17. syyskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku



Tämän tein siskoni synttäreille




Pohja: 
180g digestivekeksejä
80g voita

Täyte: 
150g valkosuklaata
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä

Kiille:
200 g mustikoita
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit, sekoita ne voihin ja painele irtovuuan pohjalle missä on leivinpaperi. Laita jääkaappiin sikis aikaa kun valmistat täyteen. 

Laita kiivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi (esim mikrossa) ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Sulata valkosuklaa ja lisää vielä joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 6h, mielellään yön yli. 

Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi, sekoita siihen survotut mustikat ja liuotetut liivatelehdet. Kaada hiukan jäähtyneenä täytteen päälle. 

Anna hyytyä vielä ainakin pari tuntia, tai kunnes seos on hyytynyt. Koristele :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com