sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Karjalanpiirakat

Näitä äitini teki silloin kun olin pieni. Muistan aina sen kuinka hyviä nämä olivat, suoraan uunista tulleina ja voi-maito seokseen upotettuina <3 Olen aina kokenut nämä kamalan suuritöisiksi. Ja olihan nämä. Mutta nyt pakkasessa riittää piirakoita ilman lisäaineita aina kun tytötkin haluavat, ei tartte kaupasta ostaa mitään lisäainemömmöjä :) 


Ohje ei ole mitenkään perinteinen. Ja onhan tuossa rypytyksessäkin jokin juttu. Mutta nää on mun itse tekemiä ja ihan sairaan hyviä <3 

Ohje: 

Riisipuuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
1,7l maitoa
2tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää puuroriisit ja anna kiehua hetki. Lisää maitoja hauduta n. 40-60min. Sekoita välillä. Kun puuro on kypsää, lisää suola. 

Taikina:
4dl kylmää vettä
2dl vehnäjauhoja
6dl ruisjauhoja
1tl suolaa
2rkl rypsiöljyä

Laita isoon kulhoon kylmä vesi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Kun taikina on paksua velliä, lisää suola ja öljy. Sekoita kunnes taikina on tasaista, turhaa vaivaamista kannattaa välttää. 

Jaa taikina 4 osaan. Ja jokainen osa 8 osaan. Peitä lopputaikina kelmulla ettei se pääse kovettumaan. 
Näistä 8 pallosta kauli ohuita, pyöreitä lätysköitä. Käytä reilusti ruisjauhoja apuna. Laita jokaisen lätyn keskelle riisipuuroa, reunoilla saa olla tyhjää että pystyy rypyttämään. Taita siis reunojen taikina puuron päälle ja nosta pellille. Tee näin koko taikinalle. 

Paista 250-275 asteisessa uunissa 10min tai kunnes ovat kuivahtaneet ja taikina kypsynyt. 
UPota lopuksi maito-voi seokseen ja asete liinan päälle vetäytymään ja nauti! 

(Maito-voi seos: Maito 2dl ja voi 100g) 



1 kommentti:

  1. Nam! Ja kauniit ovat piiraiden rypytykset! :) Itse olen monta vuotta sitten tehnyt viimeksi karjalanpiiraita, tosin ei noin kauniilla lopputuloksella kuin sinun. :)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com